Welke maat condoom heb ik nodig?

De juiste condoom maat bepalen kan behoorlijk lastig zijn. Om de juiste maat condoom te vinden is het nodig om een aantal stappen te doorlopen. Vraag jij jezelf af: welke maat condoom heb ik nodig? Wij geven in dit artikel advies voor het vinden van de juiste condoom maat, waardoor vrijen met condoom geen belemmering meer is!

Waarom een condoom gebruiken?

Het gebruiken van een condoom tijdens het vrijen biedt bescherming tegen soa’s en zwangerschap. Zowel jij als de ander krijg minder snel een soa bij het dragen van een condoom. Om veilig te vrijen is het dan ook nodig om een condoom te dragen. Wist je dat condooms ook kunnen zorgen voor betere seks? Zo zijn er condooms met ribbels en/of een smaakje waardoor de seks spannender wordt.

Het belang van de juiste maat

Bij het gebruiken van een condoom is het belangrijk dat deze niet te klein en niet te groot is. Kortom, je moet altijd kiezen voor de juiste maat. Waarom? Een te klein condoom kan afknellen, waardoor deze moeilijker aan te brengen is, sneller kan scheuren of zelfs terug kan rollen. Een te groot condoom kan daarentegen afglijden en blijft tijdens het vrijen niet goed zitten. In het ergste geval verlies je het condoom als deze te ruim zit.

Hoe vind ik de juiste condoom maat?

Een goede maat condoom gebruiken is veiliger én maakt het vrijen prettiger. Bij het bepalen van de juiste maat speelt vooral de omtrek een belangrijke rol. De lengte is namelijk minder belangrijk. Om de juiste condoom meet te bepalen moet je in erectie halverwege de penis de omtrek meten. Vervolgens kun je hieronder vinden welke maat jij het beste kunt gebruiken.

Gemeten omtrek Breedte condoom
tot 10 cm 47 mm
10 – 11 cm 49 mm
11 – 11,5 cm 53 mm
11,5 – 12 cm 57 mm
12 – 13 cm 60 mm
13 – 14 cm 64 mm
14 – 14,5 cm 69 mm
> 14,5 cm 72 mm

Na het opmeten kun je in bovenstaande maattabel in de linkerkolom de omtrek terugvinden. In de rechterkolom vind je de juiste condoom maten (nominale breedte) die passen bij de aangegeven omtrek. Vind jouw omtrek in de kolom en je weet welke maat condoom je nodig hebt.

Welke soorten condooms zijn er?

Condooms zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en smaken. Alle condooms die in Nederland verkocht worden hebben een CE-keurmerk. Door deze strenge keuring weet je zeker dat alle condooms die verkocht worden goed beschermen tegen soa’s en ongewenste zwangerschap. Condooms zijn verkrijgbaar in onderstaande soorten:

  • Standaard condooms: dit zijn “normale” condooms geschikt voor veilige seks en de juiste bescherming tegen soa’s en zwangerschap. In het assortiment Durex condooms vind je ontzettend veel standaard condooms in diverse maten. Enkele andere populaire condoom merken zijn: CNL, Wingman en MySize.
  • Dunne condooms: dit zijn extra dunne condooms die net zo veilig en betrouwbaar zijn. Doordat deze condooms dunner zijn heb je tijdens het vrijen meer gevoel. Je merkt veel minder goed dat je een condoom gebruikt.
  • Stimulerende condooms: er zijn ook stimulerende condooms verkrijgbaar. Deze condooms hebben noppen en ribbels die de vrouw extra kan stimuleren voor een beter en heftiger orgasme. Deze condooms zijn de juiste keuze als je zoekt naar meer spanning tijdens het vrijen.
  • Performance condooms: voor mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie helpen deze condooms langer door te gaan tijdens een vrijpartij. De Benzocaïne crème in de top van de binnenkant van het condoom heeft een licht verdovende werking op de eikel, waardoor het helpt om een vrijpartij langer vol te houden.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Omgaan met de ziekte van Parkinson: 5 tips!

De diagnose Parkinson kan een enorme schok zijn. Voor de meesten is het moeilijk om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit waarin...

Heren overhemden trends: wat draag jij deze zomer?

De zomer is aangebroken en daarmee is het tijd om je garderobe op te frissen. Voor heren betekent dit niet alleen het vervangen van...

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...