Drankjes. De meeste mensen houden er wel van. De een heeft het liefst een alcoholisch drankje, terwijl de ander liever gaat voor een glas water of thee. Door de coronatijd zijn er verschillende trends ontstaan. Zo zijn er ook verschillende trends rondom drankjes ontstaan. Hieronder lees je meer over deze trends.
Ben jij al bekend met deze cocktails?
In de coronatijd zat iedereen veel meer thuis. Toch wil je het dan zo leuk mogelijk maken. Normaal gesproken zou je bijvoorbeeld naar de horeca gaan om daar een lekkere cocktail te gaan drinken. Om thuis toch nog te kunnen genieten van een cocktai, worden deze thuis steeds vaker zelf gemaakt. Hiervoor heb je een shaker, mixglas, jigger, zeef en verschillende drankjes voor nodig. Een set hiervoor kopen hoeft ook niet heel duur te zijn.
Ben jij een beginner met zelf cocktails maken? Begin dan bijvoorbeeld simpel met een gin tonic. Zoals de naam al zegt, bestaat dit uit gin en tonic. Een andere klassieke cocktail is een margarita. Deze is opgebouwd uit een sinaasappellikeur, tequila, en citroen. Houd je van een beetje kleur. Probeer dan thuis eens een Sex on the Beach te maken met wodka, sinaasappel- en cranberrysap, en een perziklikeur. Als deze cocktails zijn gemakkelijk thuis te maken. Mocht je geïnteresseerd zijn, zoek dan zelfs eens op het internet. Hier staan talloze cocktails recepten voor thuis.
Ken jij Hard Seltzer of Stëlz al?
Hard Seltzer is ook een mixdrankje. Dit drankje zou je in Nederland kunnen kennen onder de naam Stëlz. Dat is namelijk een van de producenten van deze dranken in Nederland. Het drankje is op een speciale en andere manier gemaakt, waardoor ze meerdere voordelen hebben. De ingrediënten van dit drankje zijn koolzuurhoudend water, alcohol en natuurlijke smaakstoffen. Door de natuurlijke smaakstoffen kunnen de smaken van de drankjes erg verschillen. Zo kan het ene drankje in de smaak framboos zijn, terwijl de ander een zeewier smaak heeft. Door de andere manier waarop de drankjes zijn gemaakt, bevatten de drankjes minder alcohol en calorieën. Zo zit er ongeveer 5% alcohol in de drankjes.
Hoe zorgt de horeca voor populariteit?
Voor de horeca is heel de coronatijd lastig geweest. De ene keer moesten ze dicht, dan mochten ze weer open en dan moesten ze zich weer houden aan hele strenge regels als ze open waren. Nu eindelijk alles weer terug naar normaal is, mogen ze weer normaal gasten ontvangen. Toch zijn gasten vaker thuis te vinden, nu ze die goede oplossingen voor thuis cocktails hebben. Om de gasten toch naar de horeca toe te trekken, heeft de horeca extra toevoegingen bedacht. Zo leveren ze een goede service, maar daarnaast brengen ze stoom, rook of schuim aan de drankjes aan. Hierdoor prikkelen ze de zintuigen van hun gasten en beleven de gasten een andere smaak. Dit komt omdat de substantie en temperatuur van het drankje kan veranderen door de toevoeging. Dit zijn goede redenen om mensen in de horeca te kunnen ontvangen.