De 10 grootste voordelen van kunstgras

Kunstgras leggen kent de nodige voordelen. Het is bovendien ook nog eens zo dat het kunstgras alleen maar beter en beter is geworden. Daardoor is het heel dichtbij echt gras gekomen. Het is natuurlijk zo dat natuurgras een bepaalde charme heeft, maar dat haalt het niet bij deze 10 voordelen van kunstgras.

1. Het gras is altijd groener

Kunstgras blijft altijd groen. Daar heeft het weer of het seizoen geen invloed op. Of het nu regent of de zon er vol op staat. Het zal er altijd mooi groen uitzien.

2. Geen druppel water

Kunstgras heeft geen druppel water nodig. Dat scheelt niet alleen werk, maar ook in situaties van watertekort is er voor jou geen enkel probleem.

3. Nooit meer maaien

Kunstgras is direct op de juiste lengte en blijft dat ook. Het scheelt je werk, maar je bent ook minder geld kwijt aan grasmaaiers en andere onderhoudsgereedschappen.

4. Leuk voor de kinderen

Kinderen kunnen lekker spelen op kunstgras. Het is lekker schoon en de moderne soorten gras zijn ook nog eens lekker zacht.

5. Alleen nog opborstelen

Je hoeft kunstgras alleen maar te borstelen. Zaken zoals bemesten, verticuteren en andere onderhoudswerkzaamheden zijn niet meer nodig.

6. Het gras is te recyclen

De moderne soorten kunstgras zijn voor 100 procent te recyclen. Gaat het er ooit uit bij jou in de tuin? Dan kan het gemakkelijk opnieuw worden verwerkt.

7. Nooit meer hooikoorts

Kunstgras is vrij van pollen. Dat betekent dus dat je in eigen huis geen hooikoorts meer zal oplopen. Of toch in ieder geval niet van je eigen gazon in de tuin.

8. Ook voor huisdieren

Het is ook voor huisdieren lekker om op het kunstgras te spelen. Omdat het schoon en zacht is, is dit natuurlijk ook te begrijpen. Het is bovendien lekker stevig en met een doekje maak je het zo schoon.

9. Vrij van ongedierte

Kunstgras leggen is ook een manier om ongedierte uit de tuin te jagen. Mollen vinden het bijvoorbeeld een stuk minder fijn bij jou. Die zal je dus veel minder snel vinden. Zoals ook wormen en andere diertjes liever andere plekken opzoeken.

10. Voor lange tijd klaar

Kunstgras heeft een hele lange levensduur. Je bent voor minimaal 10 jaar, maar eigenlijk voor een veel langere periode, klaar. Het zal sowieso de eerste 8 jaar zijn kleur volledig vasthouden. Het kan tot wel 25 jaar zijn stevigheid en vorm behouden.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...

Twijfel je over glasvezel? Dit zijn 5 voordelen

In een tijdperk waarin technologie sneller evolueert dan ooit tevoren, speelt glasvezel internet een cruciale rol in het dagelijks leven van de moderne man....

5 ultieme tips om te genieten van je vakantie in Noorwegen

Noorwegen, het land van adembenemende fjorden, majestueuze bergen en uitgestrekte natuurlijke schoonheid, trekt jaarlijks duizenden reizigers van over de hele wereld. Of je nu...