Autorijden is tegenwoordig erg duur. Ook een ritje naar jouw werk met de zakelijke auto is niet meer goedkoop. Gelukkig zijn er veel werkgevers die jouw reis willen vergoeden, maar daarvoor is het wel van belang dat het aantal kilometers dat jij van en naar jouw werk rijdt goed wordt geregistreerd. Inmiddels hebben veel bedrijven daar wat op bedacht. Bedrijven zoals routevision hebben namelijk een kilometer registratie systeem ontworpen. Hiermee hoef jij niet zelf meer uit te rekenen hoeveel kilometers jij rijdt, maar wordt dit eenvoudigweg voor jou gedaan en geregistreerd. Handig voor jou én jouw werkgever. Wil jij meer over Routevision te weten komen en informatie verkrijgen over wat zij doen? Kijk dan op de website.
De nadelen van een handmatige registratie
Voorheen moest men altijd zelf met de hand registreren hoeveel kilometers zij hadden gereden met de auto. Dit kost erg veel tijd om dit continu te moeten doen en het is vaak niet mogelijk om de administratie volledig sluitend te maken. Er is gebleken dat wel dertig procent van de handmatig ingevoerde registratie van de kilometers niet klopt. Bovendien is de belastingdienst veel strenger gaan controleren met behulp van nummerbordherkenning. Je moet er daarom zeker van zijn dat jouw kilometerregistratie van de zakelijke auto klopt, maar met de hand is dat best moeilijk en niet altijd haalbaar.
Automatische registratie van de kilometers
Met een automatische kilometerregistratie hoef je zelf niet meer uit te vogelen hoeveel jij in de zakelijke auto rijdt. Dit wordt voor jou gedaan. De gegevens kun jij altijd bekijken via een app of via de website, zodat je nog steeds inzicht hebt in alle data. Ook is het mogelijk om de gegevens te downloaden en uit te printen als je het toch op papier wilt hebben. Bij automatische registratie wordt er met een kastje in de auto gemeten hoeveel kilometers jij rijdt. Erg eenvoudig en je hebt er geen last van!
Zo werkt een kilometerregistratie systeem
Het kastje in de auto heeft met minimaal drie satellieten contact, zodat de locatie zo nauwkeurig mogelijk gemeten kan worden. Ook heeft het kastje toegang tot gegeven van de boordcomputer, dus de snelheid, het brandstofniveau, de kilometerstand en hard optrekken of remmen wordt meegenomen in de registratie. De gegevens worden naar de server van het bedrijf van de kilometerregistratie verstuurd. De data is gekoppeld aan het voertuig en wordt direct verstuurd, dus u kunt alle gegevens direct volgen in de app of op de website. Bovendien is de technologie tegenwoordig zo goed, dat er zelfs adviezen over het rijgedrag kan worden gegeven. Zo kun jij zuiniger gaan rijden en minder brandstof verbruiken.
Welke gegevens worden er verzameld?
Voor de kilometerregistratie worden er verschillende gegevens verzameld. Allereerst natuurlijk het adres van de locatie waar jouw reis begint en het aantal kilometers dat er dan op de teller staat. Ook het merk en het type auto en of het een zakelijke of een privé rit is wordt opgeslagen. De datum waarop de rit wordt gereden, de route die wordt gereden en het kenteken van de auto worden ook verstuurd naar de server. Dit geldt natuurlijk ook voor de eindlocatie en de stand van de kilometerteller na de rit.