Als je de gelukkige eigenaar bent van een horecaonderneming, is de keuze voor de juiste apparatuur van groot belang voor het succes van je bedrijf. Je schaft horeca apparatuur voordelig aan bij de horeca groothandel in Alkmaar. Maar, wat heb je precies allemaal nodig? Met dit artikel helpen we je een handje en lees je welke apparatuur onmisbaar is voor in jouw restaurant!
1. Kook- en bakapparatuur
Kook- en bakapparatuur vormt de basis van nagenoeg elk kookproces. Deze apparatuur bestaat uit (hetelucht)ovens, frituurpannen, grills en bakplaten, warmhoudapparatuur, magnetrons, koffiezetapparaten en broodroosters. Bij de keuze voor de voor jouw geschikte kook- en bakapparatuur, is het belangrijk om te kijken naar het specifieke menu en de capaciteitsbehoefte van jouw restaurant.
2. Koel- en opslagapparatuur
Daarnaast heb je koel- en opslagapparatuur nodig. Deze bieden namelijk ruimte om apparatuur, keukengerei en ingrediënten op te bergen. Denk hierbij aan een koelkast, koelvitrine, vriezer, opbergrekken- en stellingen, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken. Kies voor apparatuur die de hoeveelheid spullen, apparaten en voedsel aankan die jouw restaurant nodig heeft.
3. Voedselbereidingsapparatuur
Voedselbereidingsapparatuur is er om de bereiding van gerechten te vereenvoudigen. Afhankelijk van het menu, kunnen keukenmachines, werktafels, mixers en blenders veel werk besparen. Voedselbereidingsapparatuur neemt vaak wel behoorlijk veel ruimte in. Denk dan ook goed na over welke apparaten je daadwerkelijk nodig hebt.
4. Keukengerei
Met keukengerei wordt gedoeld op alles wat het keukenpersoneel nodig heeft om de gerechten te kunnen bereiden. Het gaat dan over koksmessen, snijplanken, pannen, potten, mengkommen, gastronoombakken, keukentangen en serveerlepels. Wees hier vooral niet te zuinig mee; je wilt niet dat je personeel tijdens de bereiding voorwerpen te kort komt.
5. Schoonmaakapparatuur
Last but not least: schoonmaakapparatuur. Hygiëne is uiteraard een uiterst essentieel onderdeel van een goed functionerend restaurant Denk aan een drie-compartimenten-gootsteen, vuilnisbakken, emmers en schrobmachines, maar ook microvezeldoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen. Wat jouw horecaonderneming precies nodig heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid en omvang van de apparaten en de oppervlakte van jouw keuken.