Deze apparatuur is onmisbaar voor jouw horecaonderneming

Als je de gelukkige eigenaar bent van een horecaonderneming, is de keuze voor de juiste apparatuur van groot belang voor het succes van je bedrijf. Je schaft horeca apparatuur voordelig aan bij de horeca groothandel in Alkmaar. Maar, wat heb je precies allemaal nodig? Met dit artikel helpen we je een handje en lees je welke apparatuur onmisbaar is voor in jouw restaurant!

1. Kook- en bakapparatuur

Kook- en bakapparatuur vormt de basis van nagenoeg elk kookproces. Deze apparatuur bestaat uit (hetelucht)ovens, frituurpannen, grills en bakplaten, warmhoudapparatuur, magnetrons, koffiezetapparaten en broodroosters. Bij de keuze voor de voor jouw geschikte kook- en bakapparatuur, is het belangrijk om te kijken naar het specifieke menu en de capaciteitsbehoefte van jouw restaurant.

2. Koel- en opslagapparatuur

Daarnaast heb je koel- en opslagapparatuur nodig. Deze bieden namelijk ruimte om apparatuur, keukengerei en ingrediënten op te bergen. Denk hierbij aan een koelkast, koelvitrine, vriezer, opbergrekken- en stellingen, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken. Kies voor apparatuur die de hoeveelheid spullen, apparaten en voedsel aankan die jouw restaurant nodig heeft.

3. Voedselbereidingsapparatuur

Voedselbereidingsapparatuur is er om de bereiding van gerechten te vereenvoudigen. Afhankelijk van het menu, kunnen keukenmachines, werktafels, mixers en blenders veel werk besparen. Voedselbereidingsapparatuur neemt vaak wel behoorlijk veel ruimte in. Denk dan ook goed na over welke apparaten je daadwerkelijk nodig hebt.

 4. Keukengerei

Met keukengerei wordt gedoeld op alles wat het keukenpersoneel nodig heeft om de gerechten te kunnen bereiden. Het gaat dan over koksmessen, snijplanken, pannen, potten, mengkommen, gastronoombakken, keukentangen en serveerlepels. Wees hier vooral niet te zuinig mee; je wilt niet dat je personeel tijdens de bereiding voorwerpen te kort komt.

5. Schoonmaakapparatuur

Last but not least: schoonmaakapparatuur. Hygiëne is uiteraard een uiterst essentieel onderdeel van een goed functionerend restaurant Denk aan een drie-compartimenten-gootsteen, vuilnisbakken, emmers en schrobmachines, maar ook microvezeldoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen. Wat jouw horecaonderneming precies nodig heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid en omvang van de apparaten en de oppervlakte van jouw keuken.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Welke schoenen dragen onder een pak?

Onder een pak kun je verschillende schoenen dragen. Van sportief tot zakelijk of schoenen voor een serieuze gelegenheid. De schoenen onder een pak pas...

Business casual voor heren: zo creëer je een nette outfit!

Business casual voor heren. Het klinkt chic, maar toch ook weer niet, maar wat houdt het nou precies in? Vele tientallen jaren is de...

Veilig op stap met een aanhanger

Of je ‘m gebruikt voor een vakantie of voor een verhuizing: een aanhangwagen is uiterst praktisch om lading van A naar B te vervoeren....