De voordelen van een confectiepak

Wanneer je een speciaal evenement hebt, waarvoor het dragen van een pak noodzakelijk is, dan kan het zijn dat je door alle mogelijkheden het bos niet meer ziet. Een maatpak zit als gegoten, maar een confectiepak is een stuk makkelijker. Om een duidelijk pad te banen door dit onduidelijke pad, leer je in dit artikel wat de voordelen zijn van een mooi confectiepak.

Wat is een confectiepak precies?

Allereerst is het goed om te weten wat een confectiepak is en waardoor het is ontstaan. Confectiepakken zijn pakken die in standaard maten gemaakt worden. Eeuwenlang was het de standaard dat elk pak op maat gemaakt werd, één van de redenen waarom men er beter gekleed uitzag dan tegenwoordig. Toch hadden veel mensen niet de nodige middelen om een pak te laten maken. De pakken werden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit stoffen, zodat het jarenlang gedragen kon worden.

Toen kleermakers merkten dat sommige van hun op maat gemaakte pakken niet gekocht werden door de persoon die het had laten maken, bleven ze met hun waren zitten. Om er toch nog een slaatje uit te slaan, gingen ze langs de deuren om de pakken te verkopen. Hoewel de pakken misschien niet volledig aansloten op de nieuwe koper, was het voor beiden een win/win-situatie.

De koper vond een pak dat hier en daar misschien niet helemaal goed zat, maar die hij jarenlang kon gaan dragen. De kleermakers konden zo toch nog geld verdienen aan hun harde werk. Door deze pakken tegen een lagere prijs te verkopen, was het een perfect compromis voor beide partijen. En zo ontstond het confectiepak. Confectiepakken leveren ook zeker niet in op uitstraling. Als je kijkt naar de confectiepakken in Peaky Blinders stijl, zul je zien dat ze niks inleveren op uitstraling. Ze zijn dus de perfecte tussenweg voor de bewuste koper.

Het confectiepak: een voordelige koop

Door te focussen op het maken van prachtige confectiepakken, kost het maken van een pak veel minder tijd. Er is maar één patroon nodig in een aantal verschillende formaten. Het is dus een stuk makkelijker voor een kleermaker om meerdere pakken van dezelfde maat te maken. Hierdoor ligt de prijs van confectiepakken een stuk lager dan de prijs van een op maat gemaakt pak. Dit heeft niets met de kwaliteit van het pak te maken, maar met het verminderen van het werk voor de kleermaker. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je confectiepak sneller stuk gaat.

Flink minder werk

Je bespaart jezelf en de kleermaker ook nog eens een hoop tijd met het kopen van een confectiepak. Doordat ze in alle standaard maten komen die we tegenwoordig kennen, gaat het maken van de pakken een stuk sneller. Een op maat gemaakt pak kost namelijk veel werk voor een kleermaker. Allereerst moeten alle maten goed worden opgemeten. De maten moeten verwerkt worden in een handgemaakt patroon. Als het patroon eenmaal gemaakt is, kan het stof geknipt worden en genaaid. Als het pak zo goed als af is, zal het gepast moeten worden, om te zorgen dat het echt perfect aansluit op je lichaam.

Bij confectiepakken hoef je alleen maar de maat door te geven die je ook gebruikt voor je andere kleding. Je hoeft dus niet zelf al je maten op te meten wanneer je online pakken bestelt. Je weet dus zeker dat je een pak krijgt dat je past, zonder al het extra werk dat iedereen moet leveren.

Geen zorgen over wat extra of minder kilootjes

Een confectiepak is een standaard maat. Hierdoor is er altijd wat bewegingsruimte wanneer je schommelt in je gewicht of spiermassa. Daarnaast zijn ze goedkoper, dus is het makkelijker om een kleinere of grotere maat te bestellen en het pak om te ruilen wanneer deze toch niet helemaal goed past. De klaarmaker verkoopt het immers simpelweg aan de volgende persoon die dezelfde standaard maat draagt.

Maatpakken worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect aansluiten op je lichaam. Een verandering in je lichaam zorgt ervoor dat je pak direct minder goed zit. Voor een duurder pak is dat erg vervelend, want je zult het niet meer kunnen dragen tot je lichaam weer in dezelfde verhoudingen is. Met een confectiepak heb je dus meer bewegingsvrijheid dan met een op maat gemaakt pak.

Voel je goed in je confectiepak

Confectiepakken zijn dus niet slechter dan maatpakken. Wil je een mooi pak tegen een prima prijs? Dan zijn confectiepakken juist een stuk beter dan maatpakken. Natuurlijk kun je investeren in een pak dat je je hele leven zult onthouden, bijvoorbeeld voor je bruiloft. Als je echter een goed pak wilt hebben om jaren te gebruiken, waar je je goed in kunt voelen, zonder je zorgen te maken over je gewicht? Dan is een confectiepak de perfecte uitkomst voor jou.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Omgaan met de ziekte van Parkinson: 5 tips!

De diagnose Parkinson kan een enorme schok zijn. Voor de meesten is het moeilijk om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit waarin...

Heren overhemden trends: wat draag jij deze zomer?

De zomer is aangebroken en daarmee is het tijd om je garderobe op te frissen. Voor heren betekent dit niet alleen het vervangen van...

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...