De voordelen van een Chromecast

Een Chromecast is een apparaat waarmee je gemakkelijk video’s of muziek naar je televisie of speakers kan streamen. Het is eigenlijk een kleine mediaspeler waarmee je via je telefoon of tablet televisie kan kijken. Zet Netflix aan op je telefoon, en het wordt afgespeeld op de televisie. 

Goedkoop

Een Chromekast kost maar een paar tientjes. Dit is veel goedkoper dan een soortgelijke Apple TV of een dure smart TV. Zeker wanneer je eigenlijk al tevreden bent met je huidige televisie, is een Chromekast een goedkope manier om meer uit je televisie te halen.

Kwaliteit

De kwaliteit van het beeld via een Chromecast is zeer goed. Doordat je hem met een HDMI-kabel aan je televisie sluit, blijft het beeld niet haperen en kun jij ongestoord genieten van je favoriete film. Zo heb je ook nooit meer die ergernissen wanneer je een sportwedstrijd aan het kijken bent en het beeld blijft hangen.

Bediening

Er komt geen extra afstandsbediening bij kijken, want een Chromekast bedien je eenvoudig met je smartphone. Hij is dus erg gemakkelijk in gebruik en iedereen kan het besturen. Je kunt werken met al je favoriete apps zoals Netflix, Videoland of Spotify. Het enige wat je moet doen is de app die je wilt gebruiken openen en drukken op de casting knop. De Chromecast weet dan meteen wat hij moet doen en speelt je gekozen beeld af op de televisie. Je kunt ook instellen dat je vrienden en familie ook de Chromecast kunnen bedienen met hun telefoon wanneer ze op bezoek zijn.

Gamen

Je kunt natuurlijk je telefoon of tablet koppelen aan de Chromecast, maar je kunt hem ook gebruiken om te gamen! Sluit je PlayStation, XboX of ander game console aan en je kunt heel snel en gemakkelijk gamen. 

Computer

Natuurlijk kun je ook je laptop of computer aansluiten. Verschillende websites hebben zelfs een Chromecast-ondersteuning. Je streamt dan eenvoudig vanaf je laptop je favoriete series. Je kunt het ook gebruiken om je website of iets anders te laten zien voor een presentatie. Wanneer je net op vakantie bent geweest, laat jij op groot scherm al je favoriete vakantiefoto’s zien aan je vrienden en familie. 

Relevante artikelen

Meest populair

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Zelf je haar knippen als man in quarantaine (tips en video’s)

De eerste weken in quarantaine kan je kapsel nog wel aan, maar na 3 á 4 weken wil je toch wel heel...

Tips hoe je het kunt goedmaken met je vriendin

Ruzie maken met je vriendin is nooit leuk, maar het goedmaken kan ook nog eens knap lastig zijn. Of je nou flink...

Nieuwste blogs

Gefriendzoned? 5 tekenen dat je in de friendzone zit!

Je bent aan het afspreken met iemand en je weet nog niet helemaal zeker of je gefriendzoned wordt door de ander. Gelukkig zijn er...

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Top 10 kledingwinkels voor mannen

Door ons mannen wordt er ook steeds vaker online geshopt en wij weten wel waarom. Kleding bestellen was namelijk nog nooit zo makkelijk: gewoon...