Bluetooth transmitter tv naar koptelefoon

Kijk je vaak in je eentje naar de televisie en wil je anderen om je heen zo min mogelijk storen met het geluid van je series, films of games? Dan is het slim om een koptelefoon op de televisie aan te sluiten zodat alleen jij het geluid kunt horen dat van de televisie afkomstig is. Deze aansluiting kan door het gebruik van een bluetooth transmitter worden bereikt. Ga door met lezen als je meer wilt weten over het aansluiten van je koptelefoon met de televisie door middel van een bluetooth transmitter en wat de zaken zijn die hierbij komen kijken.

Aansluitingsmogelijkheden tv naar koptelefoon

Er zijn een aantal manieren om je televisie naar je koptelefoon aan te sluiten. Deze mogelijkheden zijn sterk afhankelijk van de verzendmogelijkheden van het apparaat. Meestal is een zendstation nodig voor de aansluiting, bijvoorbeeld een bluetooth transmitter. Hieronder de beste bluetooth transmitter voor tv naar koptelefoon.

bluetooth transmitter

>> Bestel deze bluetooth transmitter direct op Bol.com <<

Kies een geschikte bluetooth transmitter voor je tv

Het is essentieel om een geschikte bluetooth transmitter te kopen die over aptX Low Latency beschikt waardoor er per seconde veel meer kilobytes kunnen worden verstuurd. De kwaliteit van de aansluiting gaat hierdoor flink omhoog en er is minder sprake van vertraging. Let daarnaast ook op de synchronisatie door naar het tv geluid te luisteren door de koptelefoon en goed te kijken naar het beeld op de televisie.

Bluetooth koptelefoon aansluiten op tv in 4 stappen!

Op moment dat je middels een bluetooth transmitter je koptelefoon wilt verbinden met je televisie, dan is het cruciaal om de juiste stappen te volgen. De stappen die je moet nemen tref je hieronder:

  1. Zorg voor een verbinding tussen de bluetooth transmitter met de tv of de receiver door een optische kabel te gebruiken voor de connectie. Het is heel belangrijk om van tevoren even na te gaan of je televisie deze aansluitingen heeft. Check aan de achterkant of aan de zijkant van je televisie of je de juiste ingangen hebt.
  2. Laad de koptelefoon op door middel van stroom of door de ingebouwde batterijen. De oplaadmethode verschilt per koptelefoonsoort.
  3. Maak een verbinding tussen de koptelefoon en de bluetooth transmitter. De wijze waarop dit moet gebeuren kan per koptelefoon variëren, maar als je koptelefoon over een auto tuning functie beschikt dan kan het apparaat zelf op zoek gaan naar een automatische verbinding met de bluetooth transmitter. In andere gevallen dien je zelf van frequentie te schakelen naar de frequentie met geruisloos tv geluid.
  4. Pas het volume van de koptelefoon aan. Dit doe je door de koptelefoon op de hoogste stand te zetten en met de afstandsbediening het volume aanpassen tot je de geschikte keuze gevonden hebt.

Bluetooth transmitter tv naar koptelefoon

Overweeg je het aanschaffen van een bluetooth transmitter zodat je je koptelefoon eenvoudig kunt aansluiten op je televisie? Dan is het wel verstandig om de juiste keuze te maken zodat je optimaal kunt profiteren van je aankoop. Wij hebben de verschillende opties voor je vergeleken. Hieronder de top 3 beste bluetooth transmitters van tv naar koptelefoon:

  1. Bluetooth Audio Transmitter van WISEQ (bekijk prijs op Bol.com)
  2. Bluetooth transmitter & receiver van TRANSNECT (bekijk prijs op Bol.com)
  3. Bluetooth Audio Transmitter van Asy Goods (bekijk prijs op Bol.com)

Kies je voor een van bovenste bluetooth transmitters, dan kun je eenvoudig je draadloze koptelefoon aansluiten op je tv.  Geniet van je films, tv-shows of gaming zonder dat je anderen stoort.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Omgaan met de ziekte van Parkinson: 5 tips!

De diagnose Parkinson kan een enorme schok zijn. Voor de meesten is het moeilijk om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit waarin...

Heren overhemden trends: wat draag jij deze zomer?

De zomer is aangebroken en daarmee is het tijd om je garderobe op te frissen. Voor heren betekent dit niet alleen het vervangen van...

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...