Wat is de beste gas bbq?

De zomer staat weer voor de deur en wat is er dan lekkerder om met vrienden en familie een heerlijke BBQ te organiseren. Dat is het ultieme toppunt van een zomers gevoel! Uiteraard wil je geen gedoe met kolen en verbrand vlees, maar wil je goed en professioneel voor de dag komen met een toffe kwalitatief hoogwaardige gas bbq. Maar wat is de beste gas bbq die je kunt kiezen en wat zijn de verschillen hiertussen? Hieronder enkele goede opties voor gas bbq’s.

Een gas barbecue is vergelijkbaar met een gasfornuis alleen dan met roosters en eentje die je buiten neer kunt zetten om je eten op te bereiden. Door te spelen met de branders en de hoogte van de vlam, controleer je goed de gaarheid van het vlees. Door het deksel te kunnen sluiten, zorg je er bovendien voor dat het vlees lekker kan sudderen om te zorgen voor optimale gaarheid en malsheid van het vlees. Hieronder hebben we de beste 5 gas bbq’s op een rij gezet.

1. Boretti Gas BBQ

Boretti Addizio gas bbq

Een van de beste gas barbecues van dit moment is de Boretti Gas BBQ. Deze is vanaf 400 euro te koop en bevat drie branders. Door het dikke staal en de grote klep die open- en dicht kan, blijft de warmte in deze barbecue zeer goed hangen wat de malsheid van het vlees ten goede komt. Door de afneembare afvalbak is het eenvoudig om vetresten en andere afvalresten te verwijderen na het afkoelen en de bak te laten weken in een sopje met warm water.

> Bekijk de prijs van deze Boretti Gas BBQ

> Lees reviews over deze Boretti Gas BBQ

2. Weber Spirit E-215 GBS

Weber Spirit E-215 GBS

Deze gas bbq is te verkrijgen vanaf ongeveer 500 euro als instapmodel met twee branders. Dit is zeker genoeg voor de beginnende bbq koning of koningin. Heb je alles volledig onder de knie? Dan is deze uiteraard uit te breiden naar een duurder model met meerdere opties en foefjes om je vlees op nog meer manier heerlijk te kunnen bereiden. De ingebouwde thermometer op de klep is fijn voor de weergave van de temperatuur van de bbq van binnen.

> Bekijk de prijs van deze Weber gas bbq

> Bekijk de reviews van deze Weber Spirit E-215 GBS

3. Q1200 Weber gasgrill

Weber Grill Q1200 Schwarz

Dit model is eenvoudig te plaatsen op de tafel en vereist weinig rompslomp. Wil je snel even wat eten, dan is de Q1200 van Weber een ideaal model. Gemaakt van gietaluminium, met een enkele brander en een afmeting van 40×20 cm is dit een echt tafelmodel die te verkrijgen is vanaf 269 euro en eenvoudig aan te sluiten is op een kleine gasfles. Het handige druipbakje zorgt voor het eenvoudig schoonmaken van de vettigheid na het bakken en braden.

> Bekijk de prijs van deze Q1200 Weber gasgrill

> Bekijk de reviews van deze Q1200 Weber gasgrill

4. Fonteyn Passion Grills

Fonteyn Passion Grills gas bbq
Deze gas barbecue van Fonteyn heeft vier branders en nog een aparte brander voor bijvoorbeeld het aanbakken van garnaaltjes, aardappeltjes of het warm maken van de pindasaus. Verkrijgbaar vanaf 500 euro op Bol.com. Dankzij het gietijzer en het dikke staal ontwikkel je makkelijk een goede warmtecirculatie onder de klep. Dankzij de vier zwenkende wielen en het onderstel met bijbehorende deurtjes, is er voldoende ruimte om een gasfles te plaatsen en andere accessoires in te plaatsen zoals barbecue schalen of barbecue tangen.

> Bekijk de prijs van deze Fonteyn Passion Grills

> Bekijk de reviews van deze Fonteyn Passion Grills

5. De Skottelbraai

De Skottelbraai

Iedereen kent de Skottelbraai wel die vaak op een camping gebruikt wordt om de familie of vrienden van een heerlijke maaltijd te voorzien. Deze grote pan/plaat met gasflesje eronder is eenvoudig op te bergen en compact mee te nemen, waardoor het ideaal is om mee te nemen op vakantie. Vrijwel alles kan hierop gebakken worden, even af laten koelen, schoonmaken en hij is weer zo goed als nieuw. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 100 euro.

> Bekijk de prijs van deze Skottelbraai

> Bekijk de reviews van deze Skottelbraai

Gasfles aansluiten op de bbq

Wellicht is het ook handig om te bekijken hoe je een gasfles het beste aan kunt sluiten, dit is uiteraard van groot belang om te zorgen dat de bbq goed werkt en de omgeving veilig kan genieten van de bbq zonder de angst van een niet goed aangesloten gasfles en bijbehorende veiligheid.

Bekijk als eerste wat voor soort gasfles er nodig is voor jouw bbq. Koop vervolgens een slang met gasregelaar om het gas te kunnen regelen en indien nodig aan- of uit te kunnen draaien. Sluit de slang eerst aan op de bbq en kijk of de opening een schroef of nippel bevat. Is de slang aangesloten op de bbq? Draai hem dan in de gasfles. Na het horen van een sissend geluid, begint het gas te lopen. Zet de brander op de laagste stand en druk op de ontsluitingsknop om te testen of de gasfles juist werkt. Als het goed is, ontstaat er nu een vlam op de brander en is de gasfles juist aangesloten.

Zoek de beste gas bbq voor jouw gebruik

Er zijn dus vele opties te verkrijgen in iedere prijscategorie om een goeie gas bbq aan te kunnen schaffen. Heb je een klein budget? Kies dan voor een skottelbraai en verwarm hier gezellig al je gerechten of complete maaltijden op. Heb je een groter budget? Kies dan voor een uitgebreider exemplaar met meerdere branders en een klep van bijvoorbeeld de bekende bbq merken Weber of Boretti en maak hier lekker je lamskotelet, steak of hamburgers op klaar, en… genieten maar!

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...

Twijfel je over glasvezel? Dit zijn 5 voordelen

In een tijdperk waarin technologie sneller evolueert dan ooit tevoren, speelt glasvezel internet een cruciale rol in het dagelijks leven van de moderne man....

5 ultieme tips om te genieten van je vakantie in Noorwegen

Noorwegen, het land van adembenemende fjorden, majestueuze bergen en uitgestrekte natuurlijke schoonheid, trekt jaarlijks duizenden reizigers van over de hele wereld. Of je nu...