5 redenen om je eigen bedrijf te beginnen

Zit jij vol met ideeën en plannen? En wil je eindelijk de stap zetten om voor jezelf te beginnen? De meeste Nederlanders werken “gewoon” in loondienst, terwijl het de meesten wel wat lijkt om voor zichzelf te beginnen. Hieronder hebben we 5 goede redenen om je eigen bedrijf te beginnen op een rij gezet!

Reden 1. Vrijheid!

Meer vrijheid is de belangrijkste reden waarom veel mensen uit loondienst treden om voor zichzelf te beginnen. Eindelijk iets voor jezelf opbouwen en de tijd steken in hetgeen wat jij het meest waardevol vindt. Een eigen bedrijf beginnen zorgt ervoor dat je geen rekening meer hoeft te houden met allerlei dwarsliggende collega’s, bedrijfsregels of trage managers. Als ondernemer kun je heerlijk zelf je dagindeling bepalen en tijd besteden aan wat jij het belangrijkst vindt.

Reden 2. Doen waar je goed in bent

In loondienst is de kans groot dat je steeds minder bezig bent met het werk waar je goed in bent. Met de jaren krijg je steeds andere verantwoordelijkheden, waardoor je werkzaamheden vaak minder leuk worden. Denk bijvoorbeeld aan de administratie of het rapporteren aan het management of het bijspringen op werkzaamheden van collega’s. Wanneer je ervoor kiest om voor jezelf te beginnen, dan kan je volledig focussen op hetgeen waar jij goed in bent.

Reden 3. Passie volgen

Droom jij ervan om te verdienen met je passie? Dan is het de hoogste tijd om je eigen bedrijf te starten. Dit kan ook gewoon naast je bestaande werk. Zo hou je de inkomsten, maar ondervind je ook of er genoeg geld te verdienen is met je passie. Komt er stabiel genoeg inkomen uit je eigen bedrijf? Dan is het tijd om je vast baan stop te zetten en fulltime bezig te zijn met je passie.

Reden 4. Meer en sneller verdienen

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om zzp’ers in te huren. Dit is voor hen de ideale manier om hun loonkosten in bedwang te houden en toch in te spelen op drukke tijden. Ook wordt er vaak een zzp’er ingeschakeld om de nodige ontbrekende kennis binnen het bedrijf te halen. Het uurloon van een zzp’er is vaak hoger dan je huidige uurloon in dienstverband. Dit komt omdat zzp’ers mee risico dragen, omdat ze minder zeker zijn van werk. Zie jij dit niet als belemmering? Dan is je eigen bedrijf starten een manier om meer en sneller geld te verdienen. Is er een investering nodig? Dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een voordelige zakelijke lening.

Reden 5. Flexibiliteit

Het fijne aan een eigen bedrijf is dat je zelf je eigen werktijden, werkdagen en vakantiedagen bepaald. Deze flexibiliteit is ontzettend fijn. Je zal merken dat je wellicht meer uren werkt dan in loondienst, maar doordat je dit flexibel kunt indelen komen de werktijden beter uit.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Zelf je haar knippen als man in quarantaine (tips en video’s)

De eerste weken in quarantaine kan je kapsel nog wel aan, maar na 3 á 4 weken wil je toch wel heel...

Nieuwste blogs

5 veelbesproken BN’ers in 2020/2021

De wereld van de showbusiness staat nooit stil. Altijd is er wel genoeg stof voor geruchtmakend (leed)vermaak. Zijn er geen spraakmakende carrier switches, dan...

Top 10 gekke plaatsnamen in Nederland

Wil jij de meest gekke plaatsnamen die Nederland rijk is weten? Wij hebben ze voor je in een heuse toplijst gezet. En geloof ons...

Is het beter om een nieuwe of een gebruikte auto te kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto omdat je huidige model niet meer goed werkt of omdat je gewoon zin hebt in wat...