10x Wat te doen in quarantaine

Door de Coronacrisis zijn we veel meer thuis dan gebruikelijk. We gaan de deur niet uit en werken ook vaak thuis. Daardoor kan het zijn dat er een moment komt waarop je jezelf verveeld. Dat is helemaal niet nodig, want er valt genoeg te beleven! Daarom hebben we een lijst gemaakt met 10 dingen die je kunt doen als je in quarantaine zit.

1. Netflix kijken

Een goede bezigheid als je thuiszit en niet de deur uit mag, is Netflix kijken. De streamingdienst staat boordevol met series en films voor jong en oud. Je hebt nu dus de tijd om eindelijk eens die serie te bingewatchen die je al tijden wilde zien! Kijk ook eens naar het aanbod van films en documentaires.

2. Plan een vakantie

Maak alvast plannen voor de toekomst als er weer mogelijkheden zijn om op pad te gaan. Plan bijvoorbeeld een vakantie die je wilt boeken zodra het weer kan. Ga online op onderzoek uit naar de mooiste locaties en stippel de routes uit die je wilt bewandelen.

3. Lezen

Een andere uitgelezen kans die je kunt aangrijpen, is meer gaan lezen. Je hebt nu de tijd voor een goed boek en kunt misschien een studie oppakken. Het lezen van boeken is rustgevend en voor je het weet ben je 100 bladzijden verder.

4. Schoonmaken

Het klinkt niet heel aantrekkelijk, maar kan toch een bezigheid zijn die voldoening geeft. Met schoonmaken bedoelen we niet direct het schrobben van de vloeren, maar het schoonmaken van grote klussen. Ruim de voorraadkast op, maak de garage schoon of onderzoek wat je allemaal op zolder hebt staan.

5. Sporten

Sporten kan gelukkig altijd, als je maar weet hoe je dat het beste kunt doen. Ga de deur uit voor een wandeling als dat kan en ga anders thuis aan de slag met oefeningen. Zo kun je gezond worden en blijven.

6. Terug in de tijd

Deze bezigheid kun je combineren met het schoonmaken van punt drie. Ruim de zolder op en bekijk alle oude foto’s die je hebt bijvoorbeeld. Je hebt nu de tijd om alles uit te zoeken dat je tijdens je leven gespaard hebt aan foto’s, papieren, documenten en andere zaken.

7. Ontwikkel jezelf

Dit kan ook het ideale moment zijn om aan zelfontwikkeling te doen. Volg bijvoorbeeld een online cursus of studie. De online wereld van tegenwoordig biedt ongelooflijk veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Begin bijvoorbeeld met fotografie.

8. Schrijf een dagboek

Misschien is dit wel het juiste moment om te beginnen met schrijven in een dagboek. We leven in een bijzondere tijd met uitzonderlijke maatregelen. Je komt de deur bijna niet uit, dus is het misschien interessant om bij te houden wat je allemaal meemaakt gedurende de dag.

9. Culinair genieten

Geniet van een lekkere zelfbereide maaltijd of hou een proeverij met bijvoorbeeld wijn of bier. Je kunt samen met je partner een leuke avond vullen door hier een activiteit van te maken.

10. Ontdek nieuwe muziek

Uiteraard is quarantaine ook een ideale tijd om nieuwe muziek te ontdekken en te luisteren. Zoek online en bijvoorbeeld op Spotify naar nieuwe tracks of herontdek favoriete artiesten waar je in het verleden graag naar luisterde.

Relevante artikelen

Meest populair

Drankspel voor 2 personen: dit zijn de 5 leukste!

Ben jij op zoek naar een tof drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken die je onder het genot van een...

Dit zijn de 7 schoonheden van een man

De 7 schoonheden van een vrouw zijn bij veel mensen wel bekend. Er zijn ook 7 schoonheden bij mannen te benoemen, al weten niet...

Hoeveel kost een Lamborghini?

Het Italiaanse automerk Lamborghini staat bekend als een van de meest luxe auto’s die verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze ongeveer €175.000 euro kosten, een...

Nieuwste blogs

Omgaan met de ziekte van Parkinson: 5 tips!

De diagnose Parkinson kan een enorme schok zijn. Voor de meesten is het moeilijk om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit waarin...

Heren overhemden trends: wat draag jij deze zomer?

De zomer is aangebroken en daarmee is het tijd om je garderobe op te frissen. Voor heren betekent dit niet alleen het vervangen van...

Zo denken mannen over online gokken

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen vaak online een gokje wagen. Recentelijk bleek uit onderzoek van Marktonderzoekbureau No Ties dat ongeveer 9 procent van...