10x Wat te doen in quarantaine

Door de Coronacrisis zijn we veel meer thuis dan gebruikelijk. We gaan de deur niet uit en werken ook vaak thuis. Daardoor kan het zijn dat er een moment komt waarop je jezelf verveeld. Dat is helemaal niet nodig, want er valt genoeg te beleven! Daarom hebben we een lijst gemaakt met 10 dingen die je kunt doen als je in quarantaine zit.

1. Netflix kijken

Een goede bezigheid als je thuiszit en niet de deur uit mag, is Netflix kijken. De streamingdienst staat boordevol met series en films voor jong en oud. Je hebt nu dus de tijd om eindelijk eens die serie te bingewatchen die je al tijden wilde zien! Kijk ook eens naar het aanbod van films en documentaires.

2. Plan een vakantie

Maak alvast plannen voor de toekomst als er weer mogelijkheden zijn om op pad te gaan. Plan bijvoorbeeld een vakantie die je wilt boeken zodra het weer kan. Ga online op onderzoek uit naar de mooiste locaties en stippel de routes uit die je wilt bewandelen.

3. Lezen

Een andere uitgelezen kans die je kunt aangrijpen, is meer gaan lezen. Je hebt nu de tijd voor een goed boek en kunt misschien een studie oppakken. Het lezen van boeken is rustgevend en voor je het weet ben je 100 bladzijden verder.

4. Schoonmaken

Het klinkt niet heel aantrekkelijk, maar kan toch een bezigheid zijn die voldoening geeft. Met schoonmaken bedoelen we niet direct het schrobben van de vloeren, maar het schoonmaken van grote klussen. Ruim de voorraadkast op, maak de garage schoon of onderzoek wat je allemaal op zolder hebt staan.

5. Sporten

Sporten kan gelukkig altijd, als je maar weet hoe je dat het beste kunt doen. Ga de deur uit voor een wandeling als dat kan en ga anders thuis aan de slag met oefeningen. Zo kun je gezond worden en blijven.

6. Terug in de tijd

Deze bezigheid kun je combineren met het schoonmaken van punt drie. Ruim de zolder op en bekijk alle oude foto’s die je hebt bijvoorbeeld. Je hebt nu de tijd om alles uit te zoeken dat je tijdens je leven gespaard hebt aan foto’s, papieren, documenten en andere zaken.

7. Ontwikkel jezelf

Dit kan ook het ideale moment zijn om aan zelfontwikkeling te doen. Volg bijvoorbeeld een online cursus of studie. De online wereld van tegenwoordig biedt ongelooflijk veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Begin bijvoorbeeld met fotografie.

8. Schrijf een dagboek

Misschien is dit wel het juiste moment om te beginnen met schrijven in een dagboek. We leven in een bijzondere tijd met uitzonderlijke maatregelen. Je komt de deur bijna niet uit, dus is het misschien interessant om bij te houden wat je allemaal meemaakt gedurende de dag.

9. Culinair genieten

Geniet van een lekkere zelfbereide maaltijd of hou een proeverij met bijvoorbeeld wijn of bier. Je kunt samen met je partner een leuke avond vullen door hier een activiteit van te maken.

10. Ontdek nieuwe muziek

Uiteraard is quarantaine ook een ideale tijd om nieuwe muziek te ontdekken en te luisteren. Zoek online en bijvoorbeeld op Spotify naar nieuwe tracks of herontdek favoriete artiesten waar je in het verleden graag naar luisterde.

Relevante artikelen

Meest populair

Top 5 Duitse biermerken

Nederland heeft grote biernamen zoals Heineken en Bavaria, maar ons buurland Duitsland kan er ook wat van. Zij hebben veel verschillende soorten...

Tips hoe je het kunt goedmaken met je vriendin

Ruzie maken met je vriendin is nooit leuk, maar het goedmaken kan ook nog eens knap lastig zijn. Of je nou flink...

Oktoberfest München: alles wat je moet weten!

Het Oktoberfest in München is met meer dan 6 miljoen bezoekers en 5,7 miljoen hectoliter bier het grootste volksfeest ter wereld. De locals zijn...

Nieuwste blogs

Gel, pomade of wax?

De laatste jaren schieten kapperszaken en barbiers die gespecialiseerd zijn in het knippen van herenkapsels als paddenstoelen uit de grond. We zien er graag...

Top 10 beste dating sites in Nederland

Benieuwd naar de beste dating sites? Wij hebben een top 10 dating sites gemaakt. Een date vind je tegenwoordig niet alleen meer in de...

Wat is een Chino broek?

Een Chino broek, misschien heb je er wel eens gehoord, misschien is dit de eerste keer dat je er van hoort. De Chino broek...